Gepubliceerd: 13 oktober 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Zelf pizzadeeg maken
AuteurRedactie

Zelf pizzadeeg maken is aanzienlijk makkelijker dan je zou denken! Met de juiste ingrediënten en een beetje geduld maak je de lekkerste pizzabodem die je heerlijk zelf kunt beleggen.

Voor4 personen
Voorbereiding2 hrsKoken15 minsIn totaal2 hrs 15 mins

Ingrediënten voor pizzadeeg (genoeg voor 4 pizza's)

 500 g Bloem
 1 tl Zout
 7 g Gist
 325 ml Warm water

Instructies om zelf pizzadeeg te maken

1

Voeg, om te beginnen, de bloem en het zout in een kom en meng de twee.

2

Meng vervolgens de gist met het water en roer het door.

3

Voeg het gist mengsel toe aan de bloem en meng het kort met een vork tot het enigszins een massa wordt.

4

Schep vervolgens de massa uit de kom op je aanrecht of een keukenplank en kneed deze tot het een solide massa wordt. Hierbij helpt het om ruimschoots bloem over je handen en de massa te strooien zodat deze niet blijft plakken.

5

Wanneer het een solide massa is geworden, hou je het aan de dichtstbijzijnde kant vast en rekt het zo’n 30 centimeter uit (van je af). Vervolgens vouw je het zo’n 10 cm terug en plet je het zachtjes met de bal van je hand. Dit herhaal je tot de 30 cm ingekort is tot zo’n 10 cm.

6

Draai de massa nu een kwartslag en herhaal de voorgaande stap. Je eindigt nu met enigszins een bol deeg. Rol deze door wat bloem.

7

Snij het deeg in 4 stukken en rol deze in vier bolletjes en leg deze 2 uur in een schaal op een warme plek, bedekt met een vochtige theedoek, om te rijzen. Om te voorkomen dat ze aan de schaal of de doek vast gaan zitten, helpt het om ze met wat bloem te besprenkelen.

8

Verwarm nu de oven voor op 220 graden.

9

Na 2 uur rijzen: pak één van de bollen en plet ze met je vingers vanuit het midden. Plet de rand niet. Zo blijft er genoeg zuurstof in zitten om overeind te komen.

10

Bedek de pizza naar smaak met (niet te veel) tomatensaus, olijfolie en bijv. verse basilicum. Ook mozarella en bijvoorbeeld Parmezaanse kaas voegen natuurlijk heerlijke smaak toe.

11

Bak je zelfgemaakte pizza in 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de rand en bruine kleur begint te krijgen is deze gaar.



Ingrediënten

 500 g Bloem
 1 tl Zout
 7 g Gist
 325 ml Warm water

Instructies

1

Voeg, om te beginnen, de bloem en het zout in een kom en meng de twee.

2

Meng vervolgens de gist met het water en roer het door.

3

Voeg het gist mengsel toe aan de bloem en meng het kort met een vork tot het enigszins een massa wordt.

4

Schep vervolgens de massa uit de kom op je aanrecht of een keukenplank en kneed deze tot het een solide massa wordt. Hierbij helpt het om ruimschoots bloem over je handen en de massa te strooien zodat deze niet blijft plakken.

5

Wanneer het een solide massa is geworden, hou je het aan de dichtstbijzijnde kant vast en rekt het zo’n 30 centimeter uit (van je af). Vervolgens vouw je het zo’n 10 cm terug en plet je het zachtjes met de bal van je hand. Dit herhaal je tot de 30 cm ingekort is tot zo’n 10 cm.

6

Draai de massa nu een kwartslag en herhaal de voorgaande stap. Je eindigt nu met enigszins een bol deeg. Rol deze door wat bloem.

7

Snij het deeg in 4 stukken en rol deze in vier bolletjes en leg deze 2 uur in een schaal op een warme plek, bedekt met een vochtige theedoek, om te rijzen. Om te voorkomen dat ze aan de schaal of de doek vast gaan zitten, helpt het om ze met wat bloem te besprenkelen.

8

Verwarm nu de oven voor op 220 graden.

9

Na 2 uur rijzen: pak één van de bollen en plet ze met je vingers vanuit het midden. Plet de rand niet. Zo blijft er genoeg zuurstof in zitten om overeind te komen.

10

Bedek de pizza naar smaak met (niet te veel) tomatensaus, olijfolie en bijv. verse basilicum. Ook mozarella en bijvoorbeeld Parmezaanse kaas voegen natuurlijk heerlijke smaak toe.

11

Bak je zelfgemaakte pizza in 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de rand en bruine kleur begint te krijgen is deze gaar.

Zelf pizzadeeg maken
#deelmetelkaar

Laat een reactie achter