Gepubliceerd: 6 december 2021 Door: Redactie Reacties: 0
De grote wat-te-doen-met-Kerst-thuis lijst!

Ok. Kerstmarkten zitten er niet in dit jaar. Ook kerstcircussen zullen we helaas moeten missen. En op wat sierlijke verlichting in het centrum na, wordt er vanwege Corona weinig georganiseerd. Shit. Maar wat kunnen we allemaal wel doen!

Spelletjes met kerst

Nou zijn de klassiekers zoals Risk, Levensweg en ook sjoelen in vele huishoudens hoe dan ook al een traditie tijdens kerst. Maar wat als je een keer wat anders wilt? Wat dacht je van de AIVD kerstpuzzel? Ook beschikbaar in junior variant, biedt deze puzzel hoe dan ook een leuke uitdaging om je lekker bezig te houden. Aan leuke dingen om thuis te doen met kinderen is hoe dan ook geen tekort!

Ook is het zelf maken van een legpuzzel een leuke activiteit en nog goed voor je ook! Of je deze nou naderhand inkleurt of misschien tijdens het printen al voorziet van een leuke achtergrond afbeelding. Hoe dan ook heb je een mooie en unieke puzzel om vervolgens te leggen! Als je het papier verstevigt met een stuk karton op de achterkant (voor het uitknippen) gaat deze extra lang mee!

Online pubquiz

We hebben het eerder al gehad over je eigen online pubquiz maken. Dat blijft ook nu een aanrader voor wanneer je het liefst toch met zoveel mogelijk mensen een leuk spel speelt. Variatie tips voor kerst zijn om bijvoorbeeld allemaal in een unieke kerstoutfit te verschijnen of de vragen om kerst en kerstmuziek te laten draaien!

Andere creatieve bezigheden met kerst

Behalve puzzels en spelletjes spelen, biedt de extra vrije tijd met kerst ook de gelegenheid om samen creatief aan de slag te gaan. Wat dacht je van zelf leuke kerstversieringen maken met onderdelen rechtstreeks uit de natuur? Van mooie hangers tot leuke unieke kerstboompjes hebben maar minimale voorbereiding nodig. En bieden alle ruimte om je creativiteit tot uiting te brengen.

Zelf leuke kerstversieringen maken met kerst!

Zoals je leest bij Naar buiten met kerst, is het maken van een speurtocht hoe dan ook al een leuke bezigheid. Dit kan natuurlijk ook binnen! Met leuke raadsels elkaar op ontdekking sturen door de woonkamer of zelfs ook in andere kamers. Wij durven te wedden dat zelfs volwassenen wel te porren zijn voor een potje schat zoeken!

Creatief koken met kerst

Daarnaast is kerst hoe dan ook de tijd waarin we eigenlijk allemaal te veel eten. Om vervolgens voldaan uit te buiken. En dat hoeft ook deze kerst niet anders te zijn. Maar om het extra origineel te maken, kan je deze keer besluiten om die kerstkransjes samen te maken. Het internet puilt uit van de lekkere gerechten. Zoals deze, deze en bijvoorbeeld deze vegan variant. Een andere vorm dan een kransje is natuurlijk ook een leuke optie!

Andere kerstlekkernijen die je simpel zelf kan maken zijn o.a. chocolade kerstkransjes, suiker-kaneelrolletjes en kerststol! Je leest het al, keuze genoeg voor een heerlijke zoete kerst!

Wat betreft het kerstmaal raden we aan om zeker eerst even te kijken welke horecagelegenheden in de buurt een promotie hebben. Leuk omdat het een keer wat anders is én je helpt er de horeca ondernemers een handje mee om deze lastige tijd door te komen. Van Groningen tot Maastricht bieden ondernemers je de lekkerste diners. Om het makkelijk maken hier nog enkele van de steden waar je nog meer de lekkerste gerechten voorzien:

Nou is het niet voor iedereen weggelegd om zomaar gerechten te bestellen, ook in dit geval is het mogelijk om er samen een creatieve dag van te maken in de keuken . Zo kan je bijvoorbeeld de traditionele gerechten ook gewoon een keer on hold zetten en er een creatieve tapas avond van maken. Ben je met een gezin, dan kan iedereen een eigen gerechtje maken. Ideeën in overvloed!

Maak van opruimen een feest!

Het klinkt misschien een beetje gek. Opruimen? Dat doe je toch meestal na de feestdagen? Dat klopt, maar waarom wachten? Het verband tussen een opgeruimd huis en zowel een gezonde geest als een gezond lichaam is namelijk al ruimschoots aangetoond. Zie het als een kadootje aan je toekomstige ik!

Misschien is het zelfs een goed excuus om je woonkamer eens anders in te richten. Behalve dat je er je gezondheid een plezier mee doet, doorbreek je er ook de sleur mee. Geen overbodige luxe, zeker nu we zoveel tijd thuis doorbrengen!

Help samen zwerfafval opruimen met kerst!

Behalve binnen, kan je natuurlijk ook buiten een handje helpen. Zodra je naar buiten stapt is er namelijk overal wel wat zwerfafval te vinden. Afval dat frustratie veroorzaakt bij mensen en voor dieren natuurlijk enorm ongezond is. Ook is de kerst toch de periode van kadootjes geven. Waarom jezelf en anderen geen opgeruimde straat kado doen? Je kan er ook een project voor starten zodat je samen de buurt schoon houdt!

Naar buiten met kerst

Buurtbingo

Na een paar uur binnen met jong en oud, wil je er wellicht ook nog even op uit deze kerst. Tover bijvoorbeeld je wandeling om tot een speurtocht of maak er een heuse Buurtbingo van. Het zal je verbazen wat er zich allemaal voor interessants op loopafstand bevindt als je er ineens punten mee kan scoren!

Buiten-de-binnenstad-app

In Amsterdam, Arnhem en Eindhoven kan je er met de Buiten-de-binnenstad-app op uit. Een leuke manier om je omgeving eens op een andere manier te verkennen, langs water, groen, historie en onbekende pareltjes.

Organiseer je eigen bootcamp

Om alvast een voorschot te nemen op je goede voornemens kan je ook deze kerst eens een extra lange wandeling maken of maak er met het gezin of vrienden een bootcamp van. De kans dat het vriest is nihil, dus waarom er niet lekker buiten op uit? Het enige wat je nodig hebt is een flinke dosis energie en wat creativiteit om leuke oefeningen te bedenken. Hier heb je er alvast enkele om in de stemming te komen.

Gezellig samen er op uit met kerst!

Een eigen speurtocht maken met kerst

Samen met kinderen een leuke speurtocht in elkaar zetten, belooft ook een hoop plezier. Aan de ene kant met het bedenken van de route, aan de andere met leuke creatieve vragen. zo heeft Natuurmonumenten alvast een template klaarstaan dat je zo kan downloaden.

Lekker lui op de bank met kerst

Niet iedereen krijgt de kriebels van binnen zitten. Sterker nog, voor sommige mensen is er niks leukers. Één optie is om weer een keer een boek uit de kast te pakken. Volgens ons heeft iedereen wel een boek in de kast staan dat in een opwelling gekocht is, maar waarvoor je helaas nooit de tijd hebt gehad. Kerst maakt die tijd voor je. Terwijl één van de gerechten hierboven aan het garen is in de oven, heb je alle tijd om op z’n minst de eerste bladzijden dan toch te verkennen!

Geen fan van lezen en nog lang niet genoeg genoten van al die sfeervolle kerstfilms? Zak dan gewoon lekker onderuit voor de leukste kerstfilms die zowel op tv als op bijv. Netflix te vinden zijn! Van Home alone tot De Grinch en Love Actually staan gegarandeerd weer ergens op het programma.

Hoe dan ook Fijne Feestdagen gewenst en laten we er het beste van maken!

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter