Gepubliceerd: 30 maart 2021 Door: Redactie Reacties: 0
7x creatieve dingen om te doen thuis

Heb jij deze creatieve dingen al geprobeerd? Zeker met Pasen is het een leuk idee om de bloemetjes flink buiten worden gezet qua versiering en aankleding. Daarom hebben we deze creatieve dingen om te doen voor je verzameld. Een heerlijk ontspannen manier om de dag door te brengen.

Paasmandje maken

Zo heb je bijvoorbeeld voor een sierlijk (paas)mandje eigenlijk alleen maar een A4tje en een nietmachine nodig. In de video hieronder ontdek je hoe dit zo creatief mogelijk in elkaar te zetten.

Voordat je nou definitief het mandje in elkaar zet, kan je natuurlijk de rest van het mandje ook nog versieren. Met papieren versieringen of door gewoon een mooie tekening op het papier te maken voordat je het mandje in elkaar zet.

Paastakken versieren

Van oorsprong is de paastak een overblijfsel van de gewoonte om in het voorjaar bijeen te komen in de natuur. Net als de meiboom is het dan ook een typisch kenmerk van het vieren van de komst van de lente.

Jaarlijks versieren paastakken dan ook huiskamers en tuinen in heel Nederland. Behalve de ornamenten die in de winkel te vinden zijn, is een tak met zelfgemaakte versieringen natuurlijk nog veel creatiever. Hieronder ontdek je enkele leuke tips die je thuis met takken kunt doen.

Paaseieren schilderen

Eieren zijn onlosmakelijk met het paasfeest verbonden. Als een teken van vruchtbaarheid zijn de ontbijt-, brunch- en lunchtafels er tijdens Pasen dan ook vaak mee volgezet. Waarom deze gewoonte na Pasen niet gewoon doorzetten?

Al dat lekkere eten verdient toch altijd een creatieve versiering? Zo zijn er de eieren zelf die je makkelijk creatief kunt beschilderen en beplakken. Uiteindelijk beschermt de schil de inhoud van het ei, dus je kunt er lekker creatief mee bezig.

Kleurrijke eierhouder maken

Zo ook de eierhouder. Een voorbeeld in de video hieronder is om van oude toiletrollen (waar we er inmiddels genoeg van in huis hebben) kleurrijke eierhouders te maken. Er zijn bijna geen grenzen aan de mogelijkheden, dus leef je uit!

Zelf een boekenlegger maken

Altijd al eens origami willen leren? Tijdens de video hieronder ontdek je hoe een leuke paasboekenlegger te vouwen. Een schattig konijntje om de pagina’s van je boek mee te beschermen.

Waxinelicht met spreuk

Ook een een waxinelichthouder met een spreuk er op kan je makkelijk zelf maken thuis. Wat betreft materiaal heb je aan een lege pot, een waxinelichtje en een stuk papier al voldoende.

Een haas maken van een sok

De paashaas met die overal de eieren verstopt, die maak je met een sok en wat rijst helemaal zelf! Leuke lintjes en andere kleurrijk versieringen kan je zelf toevoegen. Superleuk om te doen thuis!

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter