Gepubliceerd: 21 april 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Zelf kaasstengels maken (lekkere snack)
AuthorRedactie

De lekkerste kaasstengels maak je natuurlijk gewoon zelf! In 7 simpele stappen staan die lekkere kaasstengels zo op tafel. Lekker voor bij de maaltijd of gewoon als lekkere snack tussendoor. Voor wat variatie kan je het maanzaad door sesamzaad vervangen of bijvoorbeeld de kaasstengels in spiraalvorm bereiden.

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

Ingrediënten voor knapperige kaasstengels

 1 Pak bladerdeeg
 1 Ei
 100 g Geraspte oude kaas
 20 g Maanzaad

Instructies om zelf kaasstengels te maken

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bedek vervolgens een bakplaat met bakpapier, je gaat hier de kaasstengels op bouwen.

3

Scheid het eigeel (de dooier) van de rest van het ei en klop dit kort tot een vloeibaar mengsel.

4

Snijd de bladerdeeg in dunne reepjes (ongeveer 2 cm breed) en leg deze op het bakpapier.

5

Smeer het eigeel in een dunne laag op het bladerdeeg (alleen aan de bovenkant)

6

Strooi nu je geraspte kaas en maanzaad over het bladerdeeg.

7

Gaar dit ongeveer 10 min in je voorverwarmde oven.



Ingredients

 1 Pak bladerdeeg
 1 Ei
 100 g Geraspte oude kaas
 20 g Maanzaad

Directions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bedek vervolgens een bakplaat met bakpapier, je gaat hier de kaasstengels op bouwen.

3

Scheid het eigeel (de dooier) van de rest van het ei en klop dit kort tot een vloeibaar mengsel.

4

Snijd de bladerdeeg in dunne reepjes (ongeveer 2 cm breed) en leg deze op het bakpapier.

5

Smeer het eigeel in een dunne laag op het bladerdeeg (alleen aan de bovenkant)

6

Strooi nu je geraspte kaas en maanzaad over het bladerdeeg.

7

Gaar dit ongeveer 10 min in je voorverwarmde oven.

Zelf kaasstengels maken (lekkere snack)
#deelmetelkaar

Laat een reactie achter