Gepubliceerd: 22 april 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Thuis fitnessen zonder apparatuur

Nu zijn al die tips voor thuis sporten niet altijd even makkelijk als je niet over fitness apparatuur beschikt. Maar gelukkig zijn er diverse alternatieven waarbij je huisraad prima als alternatief kan dienen tijdens je dagelijkse oefeningen.

Meubels als alternatieve fitnessapparatuur

Om te beginnen zijn stoelen en voetenbankjes een uitstekend alternatief voor fitnessapparatuur. Zo kan je er bijvoorbeeld je voet op rusten bij een Bulgaarse split squat.

Als ondersteuning kan je ook prima met een stoel of bank aan de slag met je tricep dips. Een prima alternatief om de achterkant van je armen eens flink uit te dagen zonder een fitness apparaat.

En als je achterstevoren op een stoel gaat zitten, met je armen over de rugleuning, biedt het goede ondersteuning voor gewichtheffen en het trainen van je biceps.

Alternatief voor halters

In plaats van halters kan je om te beginnen diverse artikelen vullen met water of zand. Zoals o.a:

  • Flessen (van glas of plastic)
  • Verpakkingen van vloeibaar wasmiddel (met een handvat in de vorm)
  • Verpakkingen van vloeibaar frituurvet (ook met een handvat)

Extra gewicht

Maar wat als je wat zwaardere oefeningen wil doen thuis? Vul dan gewoon een tas of weekendtas met meerdere flessen, net zolang totdat het gewicht zwaar genoeg is om de oefening een uitdaging te maken.

Comfortabel tillen

Mocht je het niet plezierig vinden om de lus van je tas in je had te hebben, kan je hier bijvoorbeeld ook de rol van aluminium folie voor gebruiken. Stevig genoeg en comfortabel in de hand.

Halterstang nodig

Het zal je verder verbazen hoeveel alternatieven voor een halterstang je waarschijnlijk al in huis hebt voor tijdens een oefening. Laten we beginnen met de stang van je stofzuiger. Door hier een zware tas aan te hangen ben je al een heel eind. Hetzelfde geldt voor de steel van een bezem of een mop.

Extra zware push ups en squats zonder apparatuur

Door een rugzak, gevuld met extra gewicht, te dragen tijdens bijvoorbeeld push ups en squats, kan je ook flink de inspanning vergroten tijdens je oefeningen.

Om af te sluiten een handige video met tientallen oefeningen voor thuis. Zonder gewichten of fitnessapparatuur.

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter