Gepubliceerd: 30 maart 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Start je eigen 30 day corona challenge

Één van de dingen die we vast en zeker allemaal tegen zijn gekomen, of nog tegen gaan komen deze periode, is moeite met motivatie. Moeite met motivatie om te werken, om op tijd op te staan of om actief te blijven. Wat ze ook zeggen, het continue thuisblijven heeft wel degelijk iets weg van vakantie, alleen dan zonder de gelegenheid om de dingen te doen die je normaal tijdens een vakantie doet.

De oorzaak hierachter is dat je op het moment de controle lijkt te zijn ontnomen. Je hebt dus niet vrijwillig gekozen voor de situatie en hebt al helemaal geen duidelijk doel voor ogen voor wat je tijdens deze periode bereikt wil hebben.

Dit laatste is waardoor de motivatie toch meerdere mensen een beetje in de schoenen begint te zakken. En terecht.

Een doel om naartoe te bewegen

Psychologisch gezien bewegen mensen zich normaal gesproken op twee manieren. Weg van dingen die ze niet willen en in de richting van dingen die ze wel willen. Met thuis blijven, bewegen we ons als bevolking dan ook massaal weg van de besmetting met het coronavirus. Dat is fantastisch!

Het nadeel is alleen dat we geen doel hebben gesteld voor wat betreft hetgeen we wel willen. De oplossing voor meer motivatie is dan ook te vinden in het zelf definiëren van het doel!

Stel je eigen 30 dagen doel voor blijvende verandering.

Sterker nog, gezien de verlenging van de periode die we thuis moeten blijven, is het aangaan van een 30 day corona challenge bij uitstek geschikt. Dit is namelijk zowel de duur van de periode die we voorlopig achter gesloten deuren doorbrengen als de hoeveelheid tijd die er voor nodig is om blijvende gedragsverandering te realiseren.

Met een uitdaging die je 30 dagen lang vol weet te houden, biedt je jezelf dus een kans om iets nieuws te leren waar je anders waarschijnlijk maar met moeite de tijd voor had gevonden.

Zoals wat? Voorbeelden van uitdagingen die je aan kunt gaan, zijn iedere dag: 

  • een aantal pagina’s lezen voor wie meer boeken wil verorberen
  • een half uur thuis sporten voor wie graag een gezondere levensstijl wil
  • een nieuw gerecht koken voor wie graag een gevarieerd dieet wil hebben
  • nieuwe danspasjes leren voor wie graag wil leren dansen
  • minstens vijf foto’s maken voor wie hoopt fotografie te leren
  • een nieuwe goocheltruc leren om uiteindelijk een compleet repertoire te hebben

Deel je succes! 

Wat je zult merken is dat deze benadering je al na enkele dagen en in sommige gevallen direct al zal weten te motiveren. Naast dat je namelijk iets hebt om vandaan te bewegen (verveling, juist het gebrek aan motivatie, zorgen), heb je nu ook het einddoel van je 30 day challenge om naartoe te bewegen!

Om een stok achter de deur te hebben, kan je ook je uitdaging met anderen delen. Dit kan je met je vrienden doen via Whatsapp of Facebook, of bijvoorbeeld door je gratis in te schrijven bij o.a. 30dagengezonder.nl. Op die manier voorkom je dat je opgeeft op de dagen dat het even tegen zit en heb je een nog groter publiek om succes mee te vieren!

Al bedacht wat jouw 30 day challenge wordt? Er is geen uitdaging die je niet aan kunt gaan! Deel leuke tips hieronder in de reacties.

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter