
De lekkerste chili con carne maak je natuurlijk zelf! In 8 simpele stappen zet je de meest smakelijke chili con carne op tafel. Zin in wat extra variatie? Crème fraîche en guacamole op de chili is een smakelijke afwisseling.
Ingrediënten voor chili con carne
Instructies om zelf chili con carne te maken
Snijd de paprika en uien in blokjes van circa 1 cm, snijd de knoflook zo klein mogelijk.
Zet je braadpan op het vuur en bak hier de uien en knoflook in tot ze goudbruin zijn.
Voeg het gehakt toe en rul dit tot het gaar is.
Doe je tomatenpuree bij het gehakt en ontzuur dit (door het nog 5 minuten te bakken)
Pak je cacaopoeder en roer dit door het gehakt, laat dit even op laag vuur rusten (gedurende 3 minuten)
Zet je vuur weer hoog en voeg nu de bonen, gesneden paprika en je blik gesneden tomaten toe.
Vuur weer laag en laat dit mengsel nog 10 minuten zachtjes koken.
Snijd de verse peterselie zo klein mogelijk en voeg dit bij het gerecht toe.
Ingredients
Directions
Snijd de paprika en uien in blokjes van circa 1 cm, snijd de knoflook zo klein mogelijk.
Zet je braadpan op het vuur en bak hier de uien en knoflook in tot ze goudbruin zijn.
Voeg het gehakt toe en rul dit tot het gaar is.
Doe je tomatenpuree bij het gehakt en ontzuur dit (door het nog 5 minuten te bakken)
Pak je cacaopoeder en roer dit door het gehakt, laat dit even op laag vuur rusten (gedurende 3 minuten)
Zet je vuur weer hoog en voeg nu de bonen, gesneden paprika en je blik gesneden tomaten toe.
Vuur weer laag en laat dit mengsel nog 10 minuten zachtjes koken.
Snijd de verse peterselie zo klein mogelijk en voeg dit bij het gerecht toe.