Gepubliceerd: 31 maart 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Wat te doen met kinderen thuis

Voor gezinnen die deze tijd met elkaar thuis brengen is het belangrijk om creatief te blijven in hoe tijd samen te besteden. Nog niet eerder heeft u zoveel tijd samen doorgebracht. Hier enkele tips die u helpen samen met plezier actief te zijn.

Koken met kinderen

Nu u meer tijd heeft samen, kunt u ook meer tijd investeren in de maaltijden. En wat is er leuker dan samen te koken?

Zo leer je samen de meeste creatieve gerechten op tafel te toveren met o.a. deze kindergerechten en lekkere recepten voor koekjes.

Allerhande Kids gerechten

Ontdek ook de leuke Youtube reeks van Allerhande Kids! Van regenboogpizza’s tot sushi en appelmonsters maken.

Met deze leuke videoserie door en voor kinderen ga je je gegarandeerd uren vermaken.

Met kinderen op ontdekkingstocht

Ook leuke experimenten zijn een gezellige manier om samen te leren terwijl u thuis bent. Wat dacht u van zelf een speedboot maken? Of misschien op magische wijze een blikje bewegen zonder het aan te raken?

Op proefjes.nl vindt u een eindeloze lijst met leuke proefjes die u misschien ook nog wel wat kunnen leren.

Ga de uitdaging aan bij Nemo

Ook science museum Nemo in Amsterdam heeft vandaag de dag een pagina gevuld met leuke proefjes die je online kan doen. Vervelen is er niet meer bij!

Proefjes voor jong en oud in het Maritiem Museum

Ook het Maritiem Museum in Rotterdam heeft leuke proefjes die je thuis kunt uitvoeren. Van zelf het broeikaseffect nabootsten tot een zonne- of watermolen maken. Wees creatief!

Creatief in het Spoorwegmuseum

Fan van alles wat met het spoor te maken heeft? Dan kom je online bij het Spoorwegmuseum zeker aan je trekken. Je eigen trein bouwen, proefjes van het Techlab en ook leuke kleurplaten garanderen dat je kinderen zich urenlang vermaken!

Trek die bordspelletjes weer uit de kast

In plaats van de oplossing voor verveling online te zoeken, bedenk eens welke bordspelen je in huis hebt. En speel gezellig met een potje Risk, Mens-erger-je-niet of bijvoorbeeld de Kolonisten van Catan.

Speel een bordspel met kinderen thuis

Tegenover elkaar zitten en met de dobbelsteen gooien is nog altijd leuker dan op een muisknop drukken nietwaar? En wat als je nu geen enkel bordspel in huis hebt of niemand voor de bestaande spelletjes te porren is? Maak je eigen bordspel!

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen te doen. Hou hiervoor ook de thuisagenda in de gaten. Heb je zelf leuke tips? Deel ze in de reacties.

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter