Gepubliceerd: 31 maart 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Heel Nederland helpt in de strijd tegen het coronavirus

Heel Nederland helpt in de strijd tegen het coronavirus. Als het er op aan komt, blijkt toch maar weer dat Nederlanders er voor elkaar zijn. Ook nu met het coronavirus zijn dan ook overal in het land inspirerende initiatieven te vinden om elkaar te helpen. Hier enkele om je een idee te geven. En misschien ben je zelf ook wel op zoek naar een mogelijkheid om een bijdrage te leveren.

NL voor elkaar

NLvoorelkaar biedt een gratis en veilig platform waar mensen die iets voor een ander willen doen gemakkelijk in contact kunnen komen met mensen of organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elke dag gebruiken vele mensen het platform om elkaar te spreken, iets te vragen of iets voor elkaar te doen.

Gewoon mensen die mensen willen helpen

Van een oppas tot hulp bij vervoer, hulp bij het uitlaten van de hond tot computer advies. Bij Gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl komen mensen uit heel Nederland samen met hun hulpvraag en -aanbod. Neem vandaag nog een kijkje of jij wellicht een steentje bij kan dragen.

Een tegen eenzaamheid

Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Zo lopen ouderen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist wat vaker.

We helpen

De website wehelpen is gratis en voor iedereen. Binnen een paar klikken kan er een hulpvraag worden aangemaakt of hulp worden aangeboden. Van een ritje naar het ziekenhuis, hulp bij het doen van boodschappen, een hond uitlaten of een muur verven, alles kan.

Handje helpen

Handjehelpen gelooft in een wereld waarin mensen zich inzetten voor elkaar. Onze vrijwilligers en stagiairs zetten zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking of een chronische ziekte die thuis wonen. Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers. Handjehelpen biedt flexibel vrijwilligerswerk dat past in elke agenda. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je vrijwilligerswerk doet.

Heel Nederland deelt

Heb jij spullen nodig of juist over? Heb jij een klus die gedaan moet worden of help je graag een ander? Deel, leen en ruil die op Heel Nederland deelt makkelijk met jouw buurtgenoten.

Eten over

In verband met het coronavirus is de hele Nederlandse horeca gesloten. Vrijwel alle leveranciers zitten met grote voorraden die dreigen te bederven. Vooral voor de verse producten is dan ook haast geboden. Eten over brengt alle aanbieders samen waar je dus alles van verse kruiden tot groenten en fruit kunt bestellen.

Whapp

Ook geïnteresseerd om mensen bij jouw in de buurt te helpen? Neem een kijkje bij de platformen hierboven en installeer de Whapp app. Deze matchingsapp van het samenwerkingsverband Wehelpen.nl matcht mensen in de buurt met elkaar. De app zorgt ervoor dat een vraag terecht komt bij buurtgenoten die willen helpen. In Whapp vindt de vrager een rubriek met aangepaste activiteiten die vooral in deze periode belangrijk kunnen zijn.

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter