Gepubliceerd: 30 maart 2020 Door: Redactie Reacties: 1
Gratis online marketing cursussen

Online marketing leren? Inmiddels is waarschijnlijk het merendeel van de mensen zich al aan het afvragen hoe ze de komende maanden door gaan brengen. Na nog een weekje Netflix rijst de vraag wat te doen tijdens het Coronavirus? Naast de vele alternatieven voor een dagje uit, biedt deze periode nog een bijzondere kans. Namelijk om je te verdiepen in een onderwerp waar je altijd al meer van hebt willen weten.

Diversiteit aan gratis cursussen

Van datascience tot SEO en online marketing is in deze tijd dan ook gratis online te vinden en te leren. Dit dankzij o.a. het vrijwillig beschikbaar stellen van de online trainingen tijden de moeilijk tijd veroorzaakt door het Coronavirus. Zelfs literatuur studies, wetenschap en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Al een idee welke marketing functie jij zou willen leren?

MOZ SEO training

Wie zich wel eens verdiept heeft in SEO (zoekmachine optimalisatie), weet dat MOZ dé autoriteit in het vak is en dat al jarenlang bewijst. Ook hier zijn de online trainingen te volgen.

Gratis social media cursus

Leer dus vandaag nog hoe je website te analyseren en beter gevonden te worden in Google.

Studeren aan de universiteit

Bij Freecode camp hebben ze een lijst verzameld van maar liefst 450 gratis online studies van enkele van de beste universiteiten in de Verenigde Staten. Studies bij o.a. Princeton, Yale en Columbia kun je stuk voor stuk kosteloos volgen.

Cursus zakelijk bloggen

Altijd al willen weten hoe je blog te laten groeien? Hoe bezoekers te converteren naar nieuwsbrief leden en anderen vormen van conversie? Hoe creatief met nieuwe ideëen te komen? Tijdens Blogging for business van Ahrefs ontdek je het allemaal. Een handige online training in hoe nog beter te bloggen!

Web analytics leren

Om te begrijpen wat je bezoekers doen op je website, heb je data nodig. Vele websites gebruiken hiervoor Google analytics. Een gratis tool die oneindig veel mogelijkheden biedt om in het hoofd van je gebruiker te kruipen. Leer alles over de user journeys die ze afleggen en hoe deze te optimaliseren tijdens de Google Analytics Academy.

Van WordPress tot social media

Bij Hubspot hebben ze ook een enorm scala aan gratis online marketing cursussen voor je klaar staan. Deze handige CRM tool heeft er natuurlijk belang bij dat je zo goed mogelijk wordt in het optimaliseren van je website en het binnenhalen van leads.

Gratis social media cursus

Om dit te ondersteunen krijg je gratis training in het bouwen van websites, hoe online marketing te doen en het uitvoeren van een groei strategie. Of het nou op Instagram is of op je eigen website. Succes!

Gevonden worden in Google doe je zo

Bij Yoast zijn ze inmiddels bekend met de ins en outs van SEO. Mede dankzij de succesvolle WordPress plugin is de organisatie dan ook snel gegroeid en bieden ze vandaag de dag online cursussen aan in alles wat er maar bij SEO komt kijken.

I.v.m. het Coronavirus kan je nu gratis hun proefles SEO volgen! Met tips die je direct kunt implementeren en inzichten om de concurrentie mee te verslaan.

#deelmetelkaar

1 mensen reageerden hierop

  1. Waardevol! Volg momenteel de deeltijd studie commerciële economie en begin steeds meer waarde te zien in online marketing, helemaal in tijden als deze waarin het online businessland steeds drukker wordt. Ik ga met alle punten aan de slag!

Laat een reactie achter