Gepubliceerd: 31 maart 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Gratis online cursus blind typen

Gratis cursus blind typen? Nu we met z’n allen nogal veel tijd achter ons computerscherm doorbrengen, is snel kunnen typen in bijvoorbeeld chat of online meetings één van de vaardigheden die het makkelijker maakt om te communiceren.

In plaats van naar je toetsenbord te hoeven kijken en zo een deel van het online gesprek te missen, kan je dankzij blind typen makkelijker bij het gesprek blijven. En deel je ook sneller je eigen input.

Daarnaast zul je zien dat er ook steeds meer zelf online geschreven wordt. Van een dagboek tot een blog, een website tot reacties op Facebook. Bijna alle dingen online vragen van je dat je typt.

Hoe werkt een cursus blind typen?

Een cursus blind typen is gebaseerd op de kracht van herhaling. Zo krijg je tijdens een aantal lessen simpelweg een toetsenbord in beeld met daarop een letter die verlicht is. Deze letter toets je in (zonder naar het toetsenbord te kijken), waarna een andere letter oplicht die je ook weer intoetst. 

De basis is dat je dit doet voor de letters, waarna ook de lettertekens aan de beurt komen. Zodat je ook een komma, punt en aanhalingstekens makkelijk en snel aan je verhaal toe kan voegen. Wel zo fijn voor de leesbaarheid.

Basispositie van je vingers bij blind typen

Wel eens afgevraagd waar die kleine randjes op de J en de F voor zijn op je toetsenbord? Dat zijn de letters waar je je wijsvingers op legt als basispositie bij blind typen. Waardoor de afstand van de toetsen tot al je vingers precies goed is voor het kunnen blind typen.

Let bij blind typen goed op de basispositie van je vingers, met je wijsvingers op de J en de F.

In het begin zal het even wennen zijn en zul je wellicht je hand nog helemaal moeilijk proberen te draaien om, bijvoorbeeld, bij de cijfers te komen. Ook is het euroteken niet het eerste letterteken dat je met gemak uit je pols schudt tijdens het typen. Laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen. Dit heeft echt iedereen. 

Blind typen: de kracht van herhaling

Nu is het zo dat je in één keer alle oefeningen kunt doen en dan heb je in principe de cursus blind typen afgerond. Het succes van een cursus blind typen zit hem echter in de herhaling. Neem dus een aantal dagen achter elkaar even kort de tijd om een aantal oefeningen te doen. Op die manier bouw je namelijk het spiergeheugen op waardoor je aan het einde van de week net zo snel typt als de meest doorgewinterde professional! Een vaardigheid waar je nog lang profijt van zult hebben!

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter