Gepubliceerd: 17 april 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Gezond leven tips van het Loket gezond leven

Van je mentale gezondheid tot voeding, sporten tot het gebruik van alcohol zijn stuk voor stuk onderdeel van je leefstijl die je gezondheid beïnvloeden. Om mensen hier extra bij te helpen nu we meer tijd thuis doorbrengen, heeft het RIVM een overzicht aan leefstijladviezen samengesteld op Loketgezondleven.nl.

Mentale gezondheid

Van hoe je dag in te vullen tot het nadrukkelijk benoemen van positieve ervaringen, helpen bijvoorbeeld je mentale gezondheid. Daarnaast worden ook diverse handige bronnen online geboden zoals de websites Mentaal vitaal en Snel beter in je vel met trainingen en aanvullende tips.

Hoe voldoende te bewegen

Ook voor je fysieke gezondheid worden er diverse tips geboden, inclusief een handige beweegposter voor ouderen en adviezen voor kinderen om ook zonder sporten op school nog voldoende in beweging te blijven.

Hoe gezond te blijven eten

Om je weerstand een steuntje in de rug te bieden, ontdek je bij het loket enkele reminders over de schijf van vijf en wederom het advies om vaste eetmomenten in te plannen.

Eet gezond door o.a. voldoende fruit te eten

Uiteraard kan je voor meer details hierover ook bij het Voedingscentrum terecht.

Alcohol, roken en drugs

Een veelgehoorde reactie op het coronavirus is om tijdens het thuisblijven toch iets vaker een glaasje alcohol te drinken, meer te roken en ook het gebruik van drugs niet achterwege te laten. Besef hierbij dat deze middelen op langere termijn de stress enkel verergeren. En daarnaast ook nog eens je weerstand ondermijnen.

Contact en mensen helpen

Ook een sociale interactie levert een bijdrage aan je gezondheid. En terwijl het van belang is dat je de anderhalve meter afstand tot anderen behoudt, zijn er toch een hoop mogelijkheden om wel contact te onderhouden.

Maak dus eens wat vaker een praatje met de buren, help ouderen in je omgeving en let ook op wat betreft de sociale contacten van je kinderen online. Wees daarnaast gewoon aardig voor elkaar. Alleen zo houden we het samen vol.

Seksualiteit

Door het coronavirus zijn er ook veel vragen over seks: wat kan wel en waar moet je nu extra op letten. Dat je hiervoor nu niet de deur uit mag, is hopelijk duidelijk. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met SOA’s en het coronavirus?

Je leest het al, over ieder onderwerp is wel wat te vinden op Loketgezondleven.nl! #zorgvoorelkaar

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter