Gepubliceerd: 7 april 2020 Door: Redactie Reacties: 0
#coronahulp in de buurt van Eindhoven tot Leeuwarden

Behalve dat er landelijke initiatieven georganiseerd worden zodat mensen niet alleen zijn, schieten ook lokale initiatieven tijdens de corona crisis als paddenstoelen uit de grond.

Hartverwarmende acties van klein tot groot die mensen helpen deze moeilijke tijden te doorstaan. Ter inspiratie en voor wie op zoek is naar hulp in de buurt hieronder een overzicht!

Wij Amsterdam

Wij Amsterdam is een platform voor Amsterdamse initiatieven. Diverse initiatieven. Van het maken van mondkapjes tot sociaal contact (op afstand) en buurtmaaltijden zijn nog maar een paar voorbeelden. Ontdek welke initiatieven er nog meer ondernomen worden en waar ook jij je steentje aan bij kan dragen.

Apeldoorn Pakt Aan

Van een boodschappenhulp tot maatje van een gezin en muzikanten kunnen een steuntje bijdragen in Apeldoorn dankzij Apeldoorn Pakt Aan.

Brabant Ge Kunt ‘T

Op Brabant Ge Kunt ‘T ontdekken thuiswerkers o.a. tips om thuis te werken, Spotify playlists, tips voor thuiswerken en tips voor ZZP’ers.

Zorg voor elkaar Breda

Ook in Breda komen mensen samen in actie tegen Corona op het platform Zorg voor elkaar Breda. Iedereen die hulp te bieden heeft waar geen fysiek contact voor nodig is en iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft komt hier samen.

Support your locals in Nijmegen

Om de lokale ondernemers in Nijmegen te ondersteunen en elkaar tips te geven, heeft Into Nijmegen een overzicht Support your locals gemaakt. Vol met handige overzichten van winkels die nog open zijn en bij welke horeca je vanuit huis een heerlijke maaltijd kunt bestellen.

Utrecht verbindt

Een overzicht van alle manieren waarop Utrecht hulp biedt aan lokale ondernemers en inwoners vindt je op de speciale pagina van Bezoek-utrecht.nl. Ook hier geldt dat we het alleen samen van het coronavirus gaan winnen.

Heel Groningen helpt (inclusief studenten!)

Ook in Groningen staan ze klaar voor elkaar. Zo ondersteunt onder andere Heel Groningen helpt hulpvraag en -aanbod. Om zo de eenzaamheid tegen te gaan en oudere en kwetsbare mensen te helpen. Via Student voor stad wordt een match gevonden tussen bijzondere verzoeken en de beschikbare studenten in de stad.

Den Haag Doet en Do Good

Den Haag Doet was een bestaand initiatief voor vrijwilligers in de stad dat zich nu logischerwijs toegespitst heeft op al de hulp die er nodig is. Van ondersteuning van het Rode Kruis tot Humanitas en ook individuele hulpvragen komt voorbij. Naast Den Haag Doet, biedt ook Do Good een platform voor hulpvraag- en aanbod. Van donaties tot giften en een helpende hand. De lokale ondernemers in Den Haag worden een steuntje in de rug geboden via Support your locals Den Haag.

Coronahulp op Facebook

Van lokale muzikale optredens bij verzorgingstehuizen tot hulp bij boodschappen. Onder de noemer Coronahulp + Naam van een stad zijn op Facebook tientallen groepen terug te vinden waar dagelijks activiteiten georganiseerd worden. En mensen elkaar lokaal te hulp schieten.

Met alles van een telefoontje tot een verjaardagskaartje. Ook het ruilen van boeken en films en het ondersteunen van de lokale ondernemers komt er aan bod. Kortom, voor iedereen die een steentje bij wil dragen, is er iets te vinden! Een greep uit het aanbod:

AlmereApeldoornArnhem
EindhovenEmmenFriesland
HaarlemLeeuwardenNijmegen
SallandWijchenZwolle
#deelmetelkaar

Laat een reactie achter