Gepubliceerd: 11 april 2020 Door: Redactie Reacties: 0
Bezoek virtueel een museum

Behalve dat we niet meer kunnen sporten of een drankje kunnen doen met vrienden, zit een museumbezoek er in tijden van corona ook niet in. Om je toch de mogelijkheid te bieden om kunst over de hele wereld te verkennen, bieden diverse musea nu een virtuele ervaring aan.

Google Museum Views

Hoe dan ook ontdek je musea wereldwijd in dankzij Google Museum Views. Een project van Google waarbij met een 360 graden camera musea zijn opgenomen inclusief de kunst die daar in hangt.

Virtueel naar het Rijksmuseum

Nog echter dan de 360 graden ervaring is die van o.a. het Rijksmuseum. Waar je de meesterwerken in de eregalerij ook nog eens met audio kunt verkennen! Leer over het verhaal achter de werken en de meesters die er hun ziel en zaligheid in gestopt hebben. Een virtueel uitje als geen ander!

Een virtuele live tour door het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum biedt ook een kijkje achter gesloten deuren. Door middel van live tours op Instagram waarbij je als bezoeker aan de hand genomen wordt door het museum en alles leert over bekende werken.

Ook ontdek je natuurlijk wat er allemaal nog wel gebeurt in het museum ondanks dat de deuren gesloten zijn.

Verken virtueel het Groninger Museum

Beweeg door de zalen en geniet van de kunstwerken Groninger Museum dankzij Musea360 dat je welkom heet achter de gesloten deuren. Lees achtergrondinformatie, beluister speciale audiofragmenten of ga zelf aan de slag met creatieve opdrachten. Van kleurplaten tot puzzels brengen het museum verder tot leven!

Een virtuele tour door Rijksmuseum Twenthe

Van prachtige poppenhuizen tot schatkamers vol zilver, landschap schilderijen tot unieke portretten, je komt ogen en oren tekort tijdens de virtuele tour door het Rijksmuseum Twente. Nu we tijdelijk niet meer samen kunnen genieten van de kunst in de museumzalen, brengt Rijksmuseum Twenthe het bij je thuis!

Het videodagboek van Anne Frank

In vijftien afleveringen deelt het Anne Frank Huis op YouTube het Anne Frank videodagboek. Luna Cruz Perez speelt Anne Frank en deelt haar leven, gedachten en gevoelens in het Achterhuis met behulp van een camera.

Alle personages, locaties en gebeurtenissen in de serie zijn gebaseerd op Anne Franks dagboekbrieven.

Rembrandt Reality van het Mauritshuis

Met de app Rembrandt Reality stap je virtueel in de wereld van Rembrandt en verken je o.a. De anatomische les van Rembrandt in een virtuele werkelijkheid.

De app vertelt de verhalen achter het schilderij. Wist je bijvoorbeeld dat het lichaam in werkelijkheid maar één hand had? Of dat Rembrandt het schilderij maakte toen hij slechts 25 jaar oud was?

Thuismuseum

Tijdens de rondleidingen van het Thuismuseum krijg je in een diversiteit aan musea een persoonlijke rondleiding. Langs unieke meesterwerken die zich nu achter gesloten deuren bevonden. Rondleidingen door alles van o.a. Museum Arnhem tot het Purmerends Museum, het Noordbrabants Museum tot Naturalis staan voor je klaar.

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter