Gepubliceerd: 31 maart 2020 Door: Redactie Reacties: 0
11x wat te doen thuis tijdens corona

Leuke dingen om thuis te doen. Het is verleidelijk. En begrijpelijk. Het idee dat je niks kunt omdat je nu tijdelijk veel tijd in huis doorbrengt. Maar geef niet toe aan verveling – er zijn zat ideeën om thuis te doen die je nog niet in de praktijk hebt gebracht.

Je hebt je boekwinkel, je filmcollectie en alle lekkernijen uit je koelkast verslonden. Je fantasie hapert en je hebt het gevoel dat je al het mogelijke hebt gedaan om jezelf te vermaken. Soms is niets genoeg, dus laat je inspireren door deze 11 dingen die je thuis kunt doen, ontworpen voor die dagen dat je het even echt niet meer weet.

1. Volg lessen Engels, muziek of wetenschap op YouTube

Leerzaam en leuk om thuis te doen is leuke nieuwe dingen te leren. Deze YouTube-docenten leren allerlei soorten disciplines in korte, begrijpelijke en leuke video’s. Of je aantekeningen maakt of niet, is aan jou.

2. Stem af op elke radio ter wereld

Wat is de laatste hit in Mexico Stad? Naar welke muziek luister je in Kaapstad? Wat zijn de nieuwsverhalen in Caracas? Je hebt jezelf deze vragen waarschijnlijk nooit gesteld en je wist waarschijnlijk niet dat het antwoord gemakkelijker is dan het klinkt. Radio Garden is namelijk een online radio waarmee je via een kaart naar alle radiozenders ter wereld kunt luisteren.

3. Maak je eigen handen wassen poster (op je favoriete songtekst!)

Niet even kort met je handen onder de kraan: effectief je handen wassen duurt 45-60 seconden en vereist specifieke stappen om te zorgen voor reiniging. Maar laat hygiëne niets afdoen aan plezier: op de Wash Your Lyrics-website kun je een handige reminder maken in de vorm van een poster, vergezeld van je favoriete nummer.

Leuk om te doen: maak een handige handen wassen poster met je favoriete songtekst
Handige poster om je er aan te herinneren dat je bijna klaar bent!

4. Ook leuk om te doen: een film op afstand en toch samen kijken

Iedereen kent Netflix. Of kijkt anders op andere online platformen naar de laatste films en series. Maar wist je dat je je favoriete films ook samen met anderen kunt kijken? Ja zelfs nu iedereen thuis zit, kan je namelijk met behulp van browser extensies de ervaring gewoon delen. Een leuke manier om op afstand toch samen iets leuks te doen.

Netflix Party

Zo is er bijvoorbeeld Netflix Party dat je in staat stelt een film URL te delen met je vrienden en familie, waarna je een chat venster beschikbaar hebt tijdens de film of serie om te chatten.

Metastream

Net als Netflix Party biedt ook Metastream de mogelijkheid om samen naar dezelfde films en series te kijken terwijl je met elkaar chat.

Scener

Om er nog een schepje bovenop te doen, is bij Scener zelfs videochat mogelijk. Niet alleen je favoriete film kijken, maar ook nog eens face-to-face met je beste vrienden en familie!

5. Richt een virtuele boekenclub op

De kans is groot dat je sinds het uitbreken van het coronavirus al meerdere boeken verslonden hebt. En uiteindelijk zijn nieuwe boeken prima te vinden online.

Maar wat dacht je van een virtuele boekenclub om net een stap verder te gaan en ook je leeservaring te delen? Met behulp van bijvoorbeeld Google Hangouts verbind je je makkelijk met anderen. Waar ze zich ook ter wereld bevinden. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een filmclub!

6. Ga d’r voor met je eigen karaoke

Ook leuk om te doen is je eigen karaoke beginnen. Je hebt alleen een muziekspeler en vrije tijd nodig. En misschien is een microfoon een leuke aanvulling (of haarborstel of afstandsbediening). Zoek vervolgens je favoriete nummer op het internet en ga d’r voor! Hou je vooral niet in, maar hou een beetje rekening met de buren.

Leuk om te doen: er lekker voor gaan met karaoke thuis

7. Maak een verlanglijstje van kadootjes

En wat wil je voor je verjaardag? Een vraag die we allemaal jaarlijks horen. Maar toch maar zelden een goed antwoord op hebben. Neem er deze keer gewoon eens de tijd om voor de volgende keer het perfecte antwoord te hebben. Met deze verlanglijst kan je vervolgens sinterklaas, kerst en je verjaardag zonder zenuwen tegemoet zien.

8. Begin met een blog of blaas je oude blog nieuw leven in

Je hoeft echt niet iedere dag in te loggen op je computer om een lang verhaal te schrijven op een blog. Maar het is een leuke activiteit voor de momenten waarop je iets belangrijks, leuks of inspirerend wil delen. Deel anekdotes, hou anderen op de hoogte van de voortgang van je nieuwste hobby. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zet binnen enkele minuten je eigen verhaal online!

9. Ga aan de slag met een offline vaardigheid

Die mobiele telefoon laten we maar lastig liggen tegenwoordig. Maar er is leven buiten je smartphone. Van puzzels tot schilderen, sudoku’s tot origami, macramé tot het schrijven van het dagboek.

Een ontspannen manier om even niet online te zijn. En mocht de verleiding toch te groot zijn, laat je dan online inspireren op Youtube aan de hand van handige tutorials.

Leuk om te doen: wees creatief met origami thuis

10. Verfraai je huis

Het is tijd om een ​​echte Feng Shui sensei te worden en de Marie Kondo-serie te zien om al zijn advies in de praktijk te brengen. De woonkamer verdient meer als je de bank anders neerzet, de tafel ziet er niet goed uit, hoe kun je de pannen op een plek zetten waar je niet bij kon. Je hebt alle tijd van de wereld, richt je leven eens helemaal anders in!

11. Zorg voor je planten

Dat je ze zelfs thuis niet meer water geeft, dat kan echt niet. Wees voorzichtig en verwen je planten zodat ze niet slap blijven, of probeer degenen die wel een waterboost kunnen gebruiken, nieuw leven in te blazen. En probeer ze eens vriendelijk toe te spreken om te zien of de mythe dat ze op deze manier beter groeien, waar is. Vergeetachtig? Met de Plantsome App is zelfs dat excuus de deur uit!

#deelmetelkaar

Laat een reactie achter